solna kyrkogård

Norra begravningsplatsen som ligger i Solna kommun invigdes 9 juni av biskop Johan Olof Wallin. Den är cirka 62 hektar och rymmer cirka 33 gravplatser. Kartor över Sverige. Upptäck lokala företag, sök efter vänner och familj samt kolla tomtgränser, historiska flygfoton, cykelvägar m.m. Solna kyrka är en av Stockholms stifts rundkyrkor; de båda andra är Bromma och Munsö. Rundkyrkan, med sina bastanta gråstensmurar, byggdes sannolikt på talet och hade då två användningsområden. Dels var den kyrka, dels en borg och ett fäste i försvaret av bygden. På talet revs den runda absiden (en. solna kyrkogård

Solna kyrkogård - vill sjlva

Även på de katolska och judiska begravningsplatserna finns kapell. Den nya krematoriebyggnaden innehöll, förutom krematoriet, även ceremonilokaler och det kompletterades åren med ett kolumbarium ritat av Lindgren [ 4 ]. Under andra halvan av talet satte rikskanslern Magnus Gabriel de la Gardie på Karlbergs slott sin prägel på kyrkan. De la Gardie bytte ut predikstolen mot en i tidens smak, med både bibliska och högadliga symboler. Karl X Gustavs och Hedvig Eleonoras vapensköldar hängdes upp i kyrkorummet. Lilla gravkoret revs på talet och på dess plats ligger numera Norra begravningsplatsens askgravlund. Begravningsplatsen i helhet omfattar en enskild del för gravar åt personer med anknytning till judendomen.

Solna kyrkogård - naturskogar som

Begravningsplatsen utvidgades och anpassades flera gånger efter stadens växande behov, särskilt under talen. Ytterligare ett kapell, Lilla gravkoret , byggdes år Visning i samband med bokning av: Svenska kyrkan Solna På plats i glädje och sorg, i vardag och högtid, sedan år Nr 3 eller 57 från stan och norrifrån. Äldsta sydöstra delen planerades av arkitekten Carl Gustaf Blom-Carlsson efter fransk-klassiskt mönster en halvcirkelformad plats med alléer.

Solna kyrkogård Video

Norra begravningsplatsen Stockholm / Solna